Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa

+381 (0) 21 480 20 93

+381 (0) 63 565 807

office@sudpg.rs

Članice udruženja objavljuju

JP SREM-GAS, Sremska Mitrovica

30.03.2018 | SREĆNI USKRŠNjI PRAZNICI

U skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, tokom obeležavanja Dana državnosti Srbije, Sretenja, Javno preduzeće za ditribuciju prirodnog gasa „Srem-gas“ Sremska Mitrovica neće raditi 15. februara (četvrtak) i 16. februara (petak) 2018. godine. Tokom praznika potrošačima će 24 sata na usluzi biti DEŽURNA SLUŽBA JP „Srem-gas“ Sremska Mitrovica. Broj telefona Dežurne službe je 064/ 8894 580

SREĆNA NOVA 2018. GODINA

29 decembra 2017 in: Novosti

PRODAJA KOMPRESORA PRIKUPLjANjEM PISMENIH PONUDA

07 decembra 2017 in: Novosti

Na osnovu člana 49. stav 1. tačka 12. Statuta JP“Srem-gas“ („Sl.list grada Sremska Mitrovica“, br.16/2016) i Odluke Nadzornog odbora JP „Srem-gas“ br. 412-4/17 od 01.12.2017., komisija za sprovođenje objavljuje oglas o:

DRUGOJ JAVNOJ PRODAJI KOMPRESORA PRIKUPLjANjEM PISMENIH PONUDA

JP „SREM-GAS“ iz SREMSKE MITROVICE 11.12.2017. godine organizuje:

DRUGU JAVNU PRODAJU KOMPRESORA JP „SREM-GAS“

Prikupljanjem pismenih ponuda zainteresovanih lica do dana 11.12.2017. godine do 11:00 časova

Otvaranje ponuda  obaviće se istog dana sa početkom u 11:30 časova u sali za sastanke  JP „Srem-gas“ u Sremskoj Mitrovici, Trg vojvođanskih brigada 14/I

Kompresor se može pogledati u periodu   07.12. – 08.12.2017. godine od 08:00 do 10:00 časova.

Ostale detalje i pravila pročitajte na ovom linku.

Novi rok za plaćanje gasa, stari iznos

17 novembra 2017 in: Novosti

Javno preduzeće „Srem-gas“ uputilo je reklamaciju Javnom preduzeću  „Pošta Srbije“ zbog neblagovremenog dostavljanja oktobarskog računa za potrošnju gasa. Zbog vlastite greške JP „Pošta Srbije“ štampalo je nove oktobarske račune koji ovih stižu na adrese potrošača. Kako ne bi došlo do zabune, potrošači su u obavezi da plate samo jedan račun za utrošeni oktobarski gas, bez obzira da li je na njihovu adresu došao jedan ili dva istovetna računa.

Da podsetimo, zbog greške JP „Pošta Srbije“ pri distribuciji rauna, JP „Srem-gas“  je donelo odluku da promeni datum valute plaćanja i tako izađe u susret svojim potrošačima. Naime, na računima stoji da je valuta plaćanja 17. novembar, ali će u svom finansijskom programu izvršiti promenu valute na 24. novembar. To znači da će se zakonska zatezna kamata, koja se obračunava za neblagovremeno plaćanje obaveza, zaračunavati tek za uplate koje budu izvršene nakon 24. novembra a ne nakon 17. novembra kako stoji na računima.

SREM-GAS MENjA VALUTU PLAĆANjA

16 novembra 2017 in: Novosti

JP „Srem-gas“ uputilo je reklamaciju JP „Pošta Srbije“ zbog neblagovremenog dostavljanja oktobarskog računa za potrošnju gasa. Iz JP „Pošta Srbije“ stiglo je objašnjenje da je, njihovom greškom, došlo do problema u distribuciji računa do potrošača. JP „Srem-gas“ odlučilo je da izađe u susret potrošačima i promeni valutu plaćanja sa 17. na 24. novembar.

Iako je JP „Srem-gas“ na vreme dostavilo podatke i obračun za štampu računa, došlo je do problema u isporuci pa mnogi potrošači ili nisu dobili račun ili su ga dobili sa zakašnjenjem. Na intervenciju „Srem-gasa“ i zabrinutih potrošača, u „Pošti Srbije“ su obećali da će izvršiti novu distribuciju i rešiti nastali problem.

Javno preduzeće „Srem-gas“  zato je donelo odluku da promeni datum valute plaćanja i tako izađe u susret svojim potrošačima. Naime, na računima stoji da je valuta plaćanja 17. novembar, ali će u svom finansijskom programu izvršiti promenu valute na 24. novembar. To znači da će se zakonska zatezna kamata, koja se obračunava za neblagovremeno plaćanje obaveza, zaračunavati tek za uplate koje budu izvršene nakon 24. novembra a ne nakon 17. novembra kako stoji na računima

ČESTITKA POVODOM DANA GRADA

08 novembra 2017 in: Novosti

„SREM-GAS“ POUZDAN PARTNER POTROŠAČA

13 oktobra 2017 in: Novosti

Uticaj interneta na poslovanje savremenih preduzeća u stalnom je porastu.  Javno preduzeće za distribuciju prirodnog gasa “Srem-gas” primenjuje ovakav vid predstavljanja  kulture komunikacije u svom poslovanju. U skladu sa savremenim potrebama i zahtevima naših potrošača i poslovnih partnera, JP “Srem-gas” je izradio novu veb prezentaciju (website). To je bila jedna od tema na konferenciji za medije koja je organizovana u ovom preduzeću. Pored nove internet stranice novinari su informisani i o drugim važnim  aktivnostima preduzeća koji se tiču javnosti i potrošača.

„Sajt smo redizajnirali tako da oni potrošači koji koriste internet sve potrebne informacije dobiju doslovno iz svojih domova. Želja nam je bila da budemo na usluzi našim potrošačima na što više načina, a ovo je jedan od njih“, rekla je Danica Nedić v.d. direktora JP „Srem-gas“.

Pored informacija o preduzeću, posetioci nove veb prezentacije moći će da se upoznaju i informišu o delatnostima koje preduzeće obavlja, o karakteristikama pirodnog gasa, kao i merama bezbednosti. Prezentacija nudi mogućnost preuzimanja (download) dokumenata (Zakon o energetici, Osnivački akt, Program poslovanja, Pravila o radu, Odluke i Saopštenja, Izveštaji…).  Korisnicima usluga „Srem-gas-a“ je dostupan VIRTUELNI ŠALTER u okviru koga može da se dođe do informacija o ceni gasa, ceni priključka, načinu priključenja, najčešćim pitanjima korisnika prirodnog gasa, uz mogućnost preuzimanja potrebnih dokumenata (download).  Eko i društvena odgovornost predstavlja jedan od važnih elemenata poslovanja današnjice, pa i „Srem-gas-a“. Od adrese, važnih brojeva telefona, dokumenata, virtuelnog šaltera, imejl (e-mail) kontakta, pa sve do foto-galerije, ukratko je opis nove prezentacije. Odlika novog sajta je i prilagođenost različitim uređajima, odnosno dostupne su i mobilna i tablet verzija. Dovoljno je da posetitie našu stranicu www.sremgas.rs i pronađete sve što vas zanima.

Pri kraju su radovi na izgradnji najvećeg infrastrukturnog projekta u gradu, podvožnjaka i dve kružne raskrsnice u kojima je učestvovalo i preduzeće „Srem-gas“. U kontinuitetu se sprovodi kontrola gasnih instalacija i uličnih vodova a bezbednost i kvalitet  se održavaju na visokom nivou.

Tokom koneferncije za medije pružene su informacije o aktivnostima koje je sprovodilo i sprovodi  preduzeće u okviru svojih delatnosti. Sve veći broj novih potrošača, veliki broj privrednika i industrijskih postrojenja dokaz su da „Srem-gas“ dobro vodi svoju poslovnu politiku.

Na pragu je nova grejna sezona ali „Srem-gas“ svoje aktivnosti sprovodi tokom cele godine.

„ Mi nemamo klasičan početak i završetak grejne sezone jer gas potrošači koriste za različite stvari. Uvek smo spremni da gas isporučimo do svakog našeg potrošača. Tokom leta smo gradili i nove priključke jer je sve više zainteresovanih za ovaj energent“, dodala je Danica Nedić.

Da sve ide kako je planirano govore i podaci. Naime, broj zahteva je u 2016. godini bio 65 za fizička lica i 12 pravnih lica dok je do septembra 2017. godine 91 fizičko lice podnelo zahtev za priključenje i 11 pravnih subjekata. Gas koristi i 12 velikih industrijskih kompleksa , 4.701 potrošača (fizičkih lica) i 189 pravnih lica koji spadaju u srednju potrošnju.

ZBOG RADOVA NA ELEKTROENERGETSKIM OBJEKTIMA SUTRA OD 9 DO 11 ČASOVA NE RADI BLAGAJNA JP „SREM-GAS“

04 oktobra 2017 in: Novosti

U četvrtak, 5. oktobra, doći će do prekida u isporuci električne energije zbog radova na elektroenergetskim  objektima koje izvodi Elektrodistribucija „Sremska Mitrovica“.

Na području na kome će se vršiti radovi nalazi se i zgrada JP „Srem-gas“ koja će takođe ostati bez električne energije.

Prekid je planiran u periodu između 9 i 11 časova a u navedenom vremenu neće raditi Blagajna JP „Srem-gas“.

PUŠTEN GAS PRE ROKA

25 septembra 2017 in: Novosti

Uspešno su završeni radovi na izmeštanju gasovoda srednjeg pritiska koji su izvođeni u okviru velikog infrastrukturnog projekta izgradnje kružne saobraćajnice između ulica Fruškogorska, Miloša Obilića i Dr Dušana Popovića. Od petka su bez prirodnog gasa bili potrošači na merno-regulacionim stanicama široke potrošnje (broj 2 i 3). Prema prvobitnom planu prekid u isporuci je trebalo da traj