Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa

+381 (0) 21 480 20 93

+381 (0) 63 565 807

office@sudpg.rs

Objave i vesti AERS i MRE

01.01.2018

Antić: Energetski sistem stabilan, obezbeđene zalihe energenataMinistar rudarstva i energetike Aleksandar Antić posetio je Elektromreže Srbije i izjavio da je energetski sistem Srbije stabilan, da su obezbeđene zalihe svih energenata i da je novogodišnja noć protekla bez i jednog problema.

Antić je, zajedno sa direktorkom EMS-a Jelenom Matejić, obišao zaposlene u Nacionalnom dispečerskom centru EMS-a, gde je u kontrolnoj sobi proverio stanje celokupnog energetskog sistema Srbije.

Nije bilo nikakvih problema, niti u prenosu niti u distribuciji, kao ni u radu toplana u Beogradu i širom Srbije. Nije zabeležen nijedan problem, tako da sam izuzetno zadovoljan", rekao je Antić.

Ministar je kazao da imamo potpuno stabilnu situaciju, proizvodnju, prenos i distribuciju struje i da sve toplane rade u punom kapacitetu.

Sistem je potpuno utegnut i ne treba očekivati bilo kakve probleme. Imamo zalihe svih energenata i izuzetno sam zadovoljan kako su energetske kompanije pripremljene za praznike i zimu", naglasio je Antić.

On je građanima Srbije poželeo srećnu Novu godinu - puno sreće, zdravlja i porodičnu sreću.

Nadam se da ćemo svi zajedno biti uspešni, da će Srbija biti uspešna i da ćemo svi dobro živeti u 2018. godini. Verujem da za Srbiju dolaze dobra vremena", rekao je ministar

On je, kako kaže, u ime svih građana Srbije zahvalio zaposlenima u enegetskim kompanijama.

Treba da imamo poštovanje prema ovim ljudima koji rade 365 dana u godini, 24 sata dnevno. Samo u onim kompanijama koje se bave proizvodnjom uglja i električne energije, prenosom i distribucijom struje 31. decembra i danas radi oko 12.000 ljudi. Veliko im hvala što je naš ukupan energetski sistem stabilan, ako tome dodamo toplane širom Srbije, Srbijagas i distributere gasa - više od 20.000 ljudi će raditi tokom ova dva dana, kako bismo mi imali stabilno snabdevanje energentima i kako bi naši domovi bili topli, da bi sa porodicama uživali u praznicima", naglasio je ministar rudarstva i energetike.

Antić je dodao da oni svoj posao rade na izuzetno profesinalan način. Dispečer i rukovodilac smene, Danilo Tomić je rekao da je protekla noć bila savršeno stabilna i da nije bilo nikakvih problema na prenosnoj mreži.

Visokonaponska mreža je bila stabilna, sve je kako smo i planirali - da svi potrošači imaju napajanje. Odavde možemo da vidimo kompletan prenosni elektroenergetski sistem Srbije. Kada se sve uradi na vreme - sve i bude u redu. Na vreme smo planirali i uradili remonte i završene su planirane investicije, koje su urađene na pravim mestima u pravo vreme", rekao je on.

Direktorka EMS-a Jelena Matejić je rekla da je prošla godina bila radna i uspešna i da u 2018. zbog toga može da poruči građanima Srbije da će EMS nastaviti da brine o njima i da mogu da računaju na stabilan prenos struje.

U ime EMS-a želim građanima zdravlja, sreće, mira i uspeha", poručila je Matejić.

Izvor: Ministartstvo rudarstva i energetike