Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa

+381 (0) 21 480 20 93

+381 (0) 63 565 807

office@sudpg.rs

Objave i vesti AERS i MRE

08.02.2018

ANTIĐ: SASTANAK SA AMBASADORKOM IZRAELA I KOMPANIJOM „MADEI TAAS“Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić primio je ambasadorku države Izrael Alonu Fišer Kam (Alona Fischer Kamm) i visoku delegaciju izraelske kompanije „Madei Taas“, koja je zainteresovana da investira u srpski energetski sektor.

Ministar Antić kazao je da su ino investicije dobrodošle i da Srbija predstavlja sigurnu zemlju za ulaganja. Reč je o potpuno novoj energetskoj politici Vlade Srbije.

Ovo je, za srpsku energetiku, posle više od tri decenije, najbolji period u investicionom smislu, ocenio je Antić i dodao da smo imali čitav set projekata u energetskoj sferi koji će, u budućnosti, doneti ozbiljnu energetsku bezbednost i odrediti Srbiju kao lidera u regionu i u elektroenergetici. Antić takođe podseća da, za razliku od svega toga, u dugom nizu godina nije bilo ozbiljnih investicija u energetici.

Govoreći o izraelskoj kompaniji, on je kazao da svi potrošači sa dovoljnom potrošnjom energije, kao što su toplane, kao i industrijski objekti u prehrambenoj, farmaceutskoj, teškoj industriji i slično, predstavljaju potencijalni projekat.

Ambasadorka Fišer Kam ocenila je da je sastanak bio od izuzetnog značaja za razmenu informacija o saradnji u oblasti energetike, kao i prilika za upoznavanje sa iskustvima izraelskih kompanija koje posluju na srpskom tržištu.

Kompanija Madei Taas spremna je da pokrene elektroenergetske projekte koji se odnose na kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije /CHP/ ili Projekti kogeneracije) širom Srbije. U kontaktu su sa nekoliko subjekata u privatnom i javnom sektoru u više lokalnih samouprava.Izvor: Ministartstvo rudarstva i energetike