Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa

+381 (0) 21 480 20 93

+381 (0) 63 565 807

office@sudpg.rs

Objave i vesti AERS i MRE

15.03.2018

MINISTAR RUDARSTVA I ENERGETIKE ALEKSANDAR ANTIĐ SASTAO SE SA DELEGACIJOM MMF-AMinistar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio šef delegacije DŽejms Ruf.

Članovi delegacije MMF-a, predstavnici EBRD i Svetske banke ocenili su da je Vlada Srbije uložila velike napore za finansijsku konsolidaciju i uspešnu realizaciju prethodnog aranžmana a na sastanku su zajednički definisani instrumenti kojma će te međunarodne institucije nastaviti monitoring energetskog sektora Srbije.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić konstatovao je da je situacija u energetskom sektoru neuporedivo bolja, u odnosu na period početka prethodnog aranžmana iz predostrožnosti sa MMF-om.

Posebno bih istakao da je energetski sektor finansijski konsolidovan i da takav trend treba da nam bude motiv za nastavak uvođenja reda u javna preduzeća, naglasio je ministar Antić i dodao da po prvi put sva preduzeća u energetskom sektoru posluju pozitivno i ostvaruju dobit.

Sastanku sa delegacijom MMF-a prisustvovali su državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Mirjana Filipović, državni sekretar Ministarstva finansija Nenad Mijailović, V.D. generalnog direktora JP EPS Milorad Grčić, generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović sa saradnicima.Izvor: Ministartstvo rudarstva i energetike