Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa

+381 (0) 21 480 20 93

+381 (0) 63 565 807

office@sudpg.rs

Objave i vesti AERS i MRE

12.04.2018

SaopštenjeMinistar rudarstva i energetike Aleksandar Antić primio je danas novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Mubaraka Saida Aldahria. Ministar Antić konstatovao je da je saradnja dve države zasnovana kako na prijateljstvu, tako i na visokom političkom i ekonomskom nivou.

Vlada Republike Srbije sa velikom pažnjom prati projekte na kojima su angažovane kompanije iz UAE, a posebnu važnost u razvoju energetskog sektora predstavlja projekat vetroparka „Čibuk“, snage 158 MW koji realizuje kompanija Masdar, koja će u velikoj meri da doprinese povećanju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je podsetio da će prva faza projekta vetroparka „Čibuk 1“, uz podršku Vlade Srbije, biti realizovana ove godine, što znači da će deo vetroparka biti priključen na mrežu već u toku 2018. godine. Ministar je uputio poziv ambasadoru da zajedno obiđu radove na izgradnji vetroparka.

Ambasador Aldahri je naglasio da projekat „Čibuk“ u velikoj meri utiče na razvoj ekonomskih odnosa dveju zemalja ali da svakako postoji prostor za proširenje trgovinske razmene.

On je kazao da je njihova podrška Srbiji u razvoju kako postojećih, tako i budućih projekata nedvosmislena i pozvao ministra Antića da prisustvuju Abudabijskoj međunarodnoj naftoj konferenciji u novembru ove godine.Izvor: Ministartstvo rudarstva i energetike