Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa

+381 (0) 21 480 20 93

+381 (0) 63 565 807

office@sudpg.rs

Objave i vesti AERS i MRE

26.05.2018

Sankt Peterburg – Ministar Antić potpisao Sporazum za razvoj filmske i kreativne industrijeMinistar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, potpisao je, u Sankt Peterburgu, u ime Vlade Republike Srbije, Sporazum o razumevanju o saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja filmskog studija u Beogradu. Ispred Ruskog izvoznog centra, Sporazum je potpisao Andrej Slepnjov, u ime ruske producentske kuće „Kinodanc“ - Viktor Demisjuk, dok je u ime producentske kuće „Arhangel“, potpisnik srpski glumac Miloš Biković.

Ovo jeste važan Sporazum zato što predviđa mogućnost otvaranja studija u Beogradu gde će posao naći oko 150 mladih ljudi, koji bi svakako doprineli razvoju filmske industrije. Cilj nam je da ovakvim angažmanima kreativne i obrazovane mlade ljude zadržimo u našoj zemlji. Unapređenjem saradnje a na osnovu ovog Sporazuma, Beograd i Srbija dobijaju šansu da u filmskoj industriji postanu lideri u regionu, kazao je ministar Antić.

Miloš Biković se, nakon potpisivanja, zahvalio Vladi Republike Srbije na podršci.

Izgradnja jednog ovakvog studija je od velikog značaja za kulturu a posebno kinomatografiju. Izgradnja studija je od izuzetne važnosti jer dugoročno podiže nivo kinomatografije, otvara prostor za nova radna mesta, ali i podiže nivo primene tehnologije u proizvodnji. ZahvaLjujem se i Gradu Beogradu. Ovaj korak je važan za Beograd jer će ga ucrtati na svetsku mapu u proizvodnji filmova. Ovo je prvi korak, nadam se da ćemo vrlo brzo doći do potpisivanja ugovora i izgradnje studija – izjavio je Biković.

Izvor: Ministartstvo rudarstva i energetike