Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa

+381 (0) 21 480 20 93

+381 (0) 63 565 807

office@sudpg.rs

Objave i vesti AERS i MRE

27.09.2018

SaopštenjeMinistar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se sa misijom MMF-a, koju je predvodio šef delegacije DŽejms Ruf (James Roaf). Sastanku su prisustvovali i predstavnici Svetske banke, na čelu sa Stivenom Ndegvom (Stephen Ndeg).

Članovi delegacije MMF-a i predstavnici Svetske banke ocenili su da je Vlada Srbije uspešno realizovala proces privatizacije kroz model strateškog partnerstva za Rudarsko topioničarski basen Bor. Posebno zadovoljstvo su izrazili time što će strateški partner isplatiti dugove RTB-a. Prema njihovoj oceni, značajno je to što će od početka naredne godine, RTB Bor početi da radi oslobođen dugovanja.

Želeo bih da istaknem da je, od poslednjeg susreta sa misijom MMF-a, ostvaren značajan napredak u celokupnom energetskom sektoru Srbije, a da smo mi kao Vlada Srbije, više nego zadovoljni strateškim partnerstvom u RTB-u. Ova investicija je obezbedila da RTB Bor bude dugoročno stabilan i da kapitalno učestvuje u našoj industrijskoj proizvodnji, izjavio je ministar Antić.

Na sastanku je konstatovano i da je poboljšano finansijsko stanje javnih preduzeća u energetskom sektoru, pre svega u EPS-u i Srbijagasu.

Jedna od tema sastanka sa predstavnicima finansijskih institucija, bila je i petrohemijski sektor.

Sastanku sa delegacijom MMF-a i Svetske banke, prisustvovali su predstavnici Ministarstva finansija, Narodne banke Srbije, JP EPS, kao i generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović.Izvor: Ministartstvo rudarstva i energetike