Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa

+381 (0) 21 480 20 93

+381 (0) 63 565 807

office@sudpg.rs

Objave i vesti AERS i MRE

03.10.2018

ANTIĐ U MOSKVI: Srbija će imati sigurno snabdevanje gasomSrbija će imati apsolutno sigurno snabdevanje gasom u narednom periodu, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksadar Antić, koji učestvuje na "Ruskoj nedelji energetike" u Moskvi, jednom od najznačajnijih energetskih dogadjaja.

Srbija je aktivno prisutna na ovom svetskom skupu koji definiše sve ključne segmente energetske tranzicije", rekao je Antić.

On je naveo da će na glavnom ministarskom skupu govoriti o planovima Srbije, našim projektima koji su pre svega vezani za obnovljive izvore energije, o interkonekciji i izgradnji nedostajuće infrastrukture sa susednim državama, kao i o povećanju energetske efikasnosti i novim projektima koji treba da dovedu gas u naš region.

Naravno, ovo je i odlična prilika za veliki broj bilateralnih susreta", rekao je Antić i naveo da se danas sastao i sa ruskim ministrom energetike Aleksandrom Novakom, ministrima energetike Azerbejdžana, Belorusije i Katara, kao i sa predstavnicima energetskih institucija.

Antić kaže da je imao možda najvažnije sastanke sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom i direktorom Gasproma Aleksejem Milerom.

Sa Sijartom je, navodi ministar, razgovarao o zajedničkim projektima, a sa Milerom o jačanju naše gasne infrastrukture, novim gasnim projektima i snabdevanju Srbije gasom.

- Za mene je posebno važno to što će Srbija imati apsolutno sigurno snabdevanje gasom u narednom periodu i očekujem da će to dovesti do toga da će naše ukupno gasno tržište rasti i jačati i da ćemo imati nove gasne projekte", rekao je Antić.

Izvor: Ministartstvo rudarstva i energetike