Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa

+381 (0) 21 480 20 93

+381 (0) 63 565 807

office@sudpg.rs

Objave i vesti AERS i MRE

28.09.2018

Antić: RTB Bor sada oslonac, možemo biti lideriPotpuno smo promenili sliku RTB-a Bor i on je sada jedan od oslonaca svih naših budućih planova, kazao je, u Nišu, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. Kako je rekao, do pre nekoliko godina to je bio problem koji smo morali da rešavamo iz budžeta.

Ministar energetike istakao je da očekuje da će sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Ziđina i Nevsuna u Nišu, dati dodatni impuls da se strateško partnerstvo za Bor i istraživanja u projektu Timok razvijaju ubrzano i u interesu Srbije.

Antić je rekao da je danas, pre svega, ideja da predstavnici kompanija Ziđin i Nevsun informišu predsednika o planovima, aktivnostima i investicijama.

Duboko verujem da, zbog značaja dva projekta – strateškog partnerstva RTB-a i Ziđina, i istraživanja Nevsuna u okviru projekta Timok, što će uskoro po svemu sudeći preći u ruke Ziđina, to pruža mogućnost da Srbija bude jedan od najvećih evropskih proizvođača bakra”, istakao je Antić.

Kaže da očekuje snažnu podršku predsednika Vučića razvoju ta dva projekta, koja će imati izuzetan značaj za ukupnu srpsku ekonomiju, celu istočnu Srbiju, za rast BDP-a.To će značiti i bolji život građana, i to ne samo u Boru i Majdnpeku, već i u Negotinu, Knjaževcu, Zaječaru…

Predsednik je dao podršku svim aktivnostima koje su nas dovele do sjajnog posla sa Ziđinom”, dodao je Antić.

On je ukazao da su i predstavnici MMF-a izuzetno povoljno ocenili aranžman za Ziđinom, zato što, kaže, znaju kakva nam je bila početna pozicija pre nekoliko godina, a dokle smo došli.Izvor: Ministartstvo rudarstva i energetike