Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa

+381 (0) 21 480 20 93

+381 (0) 63 565 807

office@sudpg.rs

Objave i vesti AERS i MRE

10.07.2017

Bilateralni razgovor ministara Antića i AlbajrakaMinistar rudarstva i energetike Republike Srbije Aleksandar Antić, boravi u Istanbulu 9. i 10. jula radi učešća na Svetskom naftnom kongresu, tokom kojeg je imao bilateralni razgovor sa ministrom rudarstva i energetike Republike Turske, Beratom Albajrakom.

U prijateljskom i sadržajnom razgovoru dvojica ministara potvrdilla su dobre i prijateljske odnose između dve zemlje. Potvrda tome biće i sutrašnji susret predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Republike Turske Redžepa Taipa Erdogana, i učešće predsednika Republike Srbije na Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

Obostrano je ocenjeno da između dve zemlje postoje veliki potencijali za dalje jačanje i unapređenje saradnje na svim poljima, a posebno u oblasti energetike.

Ministar Antić je preneo naš interes za diversifikaciju gasnog snabdevanja Republike Srbije, i u tom smislu - interes za saradnju sa Republikom Turskom.

Dogovoreno je da o pitanjima od najvećeg interesa na polju energetske saradnje dvojica ministara odrede saradnike koji bi bili u neposrednom kontaktu.

Turski ministar naglasio je da je za Republiku Tursku, Republika Srbija ključna zemlja na Balkanu, sa kojom želi dalje jačanje svestrane bilateralne saradnje. Dvojica ministara dogovorila su se da se do kraja godine održi bilatetalni sastanak u Beogradu ili Istanbulu, kako bi se nastavili razgovori.Izvor: Ministartstvo rudarstva i energetike